En av våre største oppgaver og motivasjoner i rRebel er å hjelpe Skandinavia med å lage bra og bedre kaffe.
Det gjør vi gjennom å alltid være oppdatert på hva som skjer i markedet, teste og være kritiske sånn vi kan ta inn det aller beste.
Vi jobber hele tiden med å utvikle oss selv, og har vi ikke kunnskapen internt gjør vi det vi kan for finne den. Så, med mange år i bransjen og et stadig driv av nysgjerrighet og kunnskap er vi alltids her for å passe på at kaffen i koppen ute hose dere blir så bra som mulig.
Å beholde håndverket samtidig som man vil sikre kvaliteten uten å automatisere er en utfordring som de fleste kaffebarer står ovenfor.
I dette blogginnlegget skal vi prate om hvordan man kan utvikle kaffekvaliteten og hvilke veier man kan ta. For å illustrere kommer vi til å fortelle om en sak som vi fikk være en del av i året som gikk.
Joe & the Juice ❤️ god kaffe

«Never compromise on your coffee. Enjoy expertly roasted brews by our talented coffee roasters!»
Det var i 2002 hvor Joe & the Juice startet opp i København i Danmark. Raskt ble de en kjede juicebarer over hele verden. I dag finnes de på over 300 lokasjoner rundt om i verden.
Og i 2024 bestemte Joe & the Juice seg for å investere i bedre kaffekvalitet. Bakgrunnen til det var blant annet økt konkurranse, men også for å legge like mye kjærlighet i kaffen som på juicen.
Etter flere møter, workshops og diskusjoner kom de frem til hvilke investeringer som var mest verdifulle for dem:
Bytte til lokale kaffebrenneri
Bytte til kverner med høy driftssikkerhet og innebygd vekt.
Installere automatiske, integrerbare tampere for økt presisjon og bedre ergonomi.
Bytter til lokal kaffe
Joe & the Juice valgte å starte samarbeid med flere lokale kaffebrennerier og satser på brennerier som allerede var etablert i de nasjonale markedene. Dette er stor del av satsingen for bedre kaffe.
I Sverige er det Balck Coffee som nå brenner kaffen til Joe & the Juice, mens i Norge er det Nord Kaffe og i Danmark er April Coffee Roasters.
Å velge et lokalt brenneri gir mye mer enn å redusere transport, det gjør også at man får full kontroll på hva slags kaffe som faktisk serveres i koppen. Brenneriene kan hjelpe til med kaffekunnskap og skreddersy brenneprofiler som passer akkurat din kaffebar og kundebase.
Nye espressokverner
En god espressokvern kan bidra til å fremheve kaffen og bidrar til god arbeidsflyt.
Kvernen som ble installert på alle juicebarer er en Mahlkönig E80 GBW. Den er både driftssikker og rask, med innebygd vekt som gjør at hver espresso blir like og baristaen ikke trenger å tvile på om det er riktig mengde eller ikke i portafilteret.
«At Joe & The Juice, we want you to like the coffee, even before you have taken your first sip”
Automatisering og presisjon
Til hver kvern installeres det også en automatisk tamper fra PUQ Press. Med PUQ Press får man nøyaktig tamping som gjør det lettere å få de resultatene man ønsker, og risikoen for kanalisering reduseres drastisk.
En automatisk tamper er også et mye bedre ergonomisk alternativ som reduserer risikoen for arbeids- og slitasjeskader på personalet.
Satsningen gjorde også at effektiviteten i kaffebarene ble betydelig forbedret.
Den nye utrustningen skapte både en raskere og enklere arbeidsflyt. Kvernen gjør at man slipper å veie kaffen manuelt og den automatiske tamperen fra PUQ Press er laget slik at kvernen monteres oppå tamperen. Det gjør at dette oppsettet ikke tar noe ekstra plass annet enn i høyden.
Vi syns at det her er en stor og viktig endring å dele om hvordan man alltid kan forbedre presisjonen og sluttresultatet i koppen. Og med flere kaffebarer og mye personal er det en utfordring å holde et høyt og jevnt nivå uten å automatisere stegene i kaffebaren på en måte som gjør at man mister kontakten med håndverket.
Vil du vite mer om hvordan du og din kaffebar kan forbedre presisjonen, arbeidsflyten eller smaksopplevelsen?
Ta kontakt! Vi er her for å tilrettelegge og hjelpe der å alltid forbedre sluttresultatet i koppen.
Vi snakkes,
rRebels
Comments